Stare de asediu în Statele Unite! Clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt de către susținătorii lui Trump

Stare de asediu la Washington D.C., capitala Statelor Unite ale Americii (SUA), unde susținătorii lui Trump au intrat în clădirea în care se desfășura sesiunea de validare a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal.

La Capitoliu au avut loc, astfel, ciocniri violente între susţinătorii lui Donald Trump şi poliţie, iar ședința de validare a voturilor a fost întreruptă.

O femeie din rândul protestatarilor a fost împușcată. De asemenea, mai multe persoane au fost rănite.

Anexa “Cannon” şi a “Bibliotecii Madison” a Congresului SUA au fost evacuate.

În Washington D.C. a fost instituită starea de urgență timp de 15 zile.

Donald Trump le-a luat apărarea protestatarilor susținându-le, astfel, revolta.

“Astfel de lucruri și evenimente se întâmplă atunci când o victorie sacră în alegerile prezidențiale este furată atât de neceremonios și violent”, a postat Trump, pe Twitter. În cele din urmă conturile rețelor sale de socializare au fost blocate permanent sau temporar. Într-un final, Donald Trump le-a cerut protestatarilor “să plece acasă cu dragoste și în pace”.

„Violențele de la Capitol Hill din Washington DC sunt îngrijorătoare și inacceptabile. Avem încredere în democrația americană, care trebuie să rămână un model în lume și ne exprimăm încrederea că situația va fi dezescaladată în curând pentru a permite validarea votului”, a transmis ministrul român de Externe, prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare.

Poliția Capitoliului SUA a asigurat cetățenii de faptul că, în urma revoltelor violente, amenințarea la adresa securității pentru toate clădirile din complex a fost eliminată.

 

Sursa Foto: Profimedia Images

 

Related posts

Leave a Comment