Sondaj MMT: Băsescu, votat de 31 la sută dintre alegători


Metro Media Transilvania a dat publicităţii rezultatele Barometrului Politic 2009. Acesta arată o serie de schimbări surprinzătoare în percepţia electoratului.Cercetarea sociologică a avut loc în perioada 20 iulie – 10 august, pe un eşantion de 2.025 de persoane de peste 18 ani. Marja de eroare este de 2,2 la sută.
Sondajul arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, 40 la sută dintre români nu ar merge la vot. Dintre cei care ar merge, 31 la sută ar vota cu actualul şef al statului, Traian Băsescu. Pe locul doi în clasamentul preferinţelor ar fi Mircea Geoană, cu 21 la sută din opţiuni. Locurile trei şi patru ar fi ămpărţite de Sorin Oprescu şi Gigi Becali, cu câte 12 la sută. Liderul PNL, Crin Antonescu, ar fi abia pe locul cinci, cu 9 la sută, urmat de europarlamentarul Cornelui Vadim Tudor, cu 7 la sută.
Dacă în turul 2 ar intra Traian Băsescu şi Mircea Geoană, Băsescu ar avea 59 la sută din voturi, iar Geoană 41 la sută. Dacă ar intra în turul 2 cu Crin Antonescu, Băsescu ar avea 62 la sută, iar Antonescu 38 la sută. Dacă turul 2 ar avea loc între Mircea Geoană şi Crin Antonescu, Geoană ar avea 65 la sută, iar Antonescu 35 la sută.
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeril parlamentare, 47 la sută dintre alegători nu ar merge la vot. Dintre cei care s-ar prezenta la urne, cei mai mulţi, adică 36 la sută, ar vota PSD. 33 la sută ar vota cu PD-L, 12 la sută cu PNL, 7 la sută cu PRM, 6 la sută cu UDMR şi 5 la sută cu PNG. Motivul acestei stări de lucruri este reprezentat de faptul că doar 7 la sută dintre români au încredere mare şi foarte mare că actualul Guvern va rezolva problemele economice. Cu toate acestea, cota cea mai mare de încredere dintre membrii Guvernului o are Emil Boc, cu 20 la sută, secondat de Vasile Blaga, cu 10 la sută.

Related posts

Leave a Comment