Românii, cei mai săraci europeni după bulgari

Dintre toţi europenii, românii sunt pe primul loc la probleme cu banii, potrivit unui studiu făcut de Comisia Europeană. Aproape jumătate dintre români ramîn lună de lună ori fără bani de mîncare, ori cu facturile neplătite. Dacă ne uităm la salarii, găsim şi explicaţia: şi lefurile românilor sunt codaşe în Europa. Doar bulgarii iau salarii mai mici decît noi.Patru români din 10 declară că au rămas fără bani pentru mâncare sau pentru plata facturilor. Topul sărăciei la nivelul Uniunii Europene este condus de ţara noastră, urmată de Letonia şi Bulgaria. Românii nu se ajung deloc cu banii.
Astfel, oamenii se văd nevoiţi să stea ore suplimentare la muncă pentru a adăuga ceva bani la salariu. Leafa minimă în România este 153 de euro, cea mai mică din Uniunea Europeană cu excepţia Bulgariei.
Salariul mediu în România de 1411 de lei este mai mic decât salariul minim din majoritatea ţărilor europene. Ca să nu mai punem la socoteală că în februarie a mai scăzut cu 15 lei faţă de ianuarie. Nici pensionarii nu o duc mai bine.
Iar situaţia e cu atât mai gravă cu cât în luna martie şomajul în unele judeţe ale ţării a sărit de 15 la sută, cu trei mii mai mulţi şomeri decât în luna februarie.

Related posts

Leave a Comment