România nu va mai importa cereale din Ucraina – Decizia vine din partea Comisiei Europene

Comisia Europeană a decis. România nu va mai importa cereale ucrainene până la data de 5 iunie 2023. Grâul, porumbul, rapiţa şi seminţele de floarea soarelui din Ucraina nu vor mai putea fi importate în România.

Măsura va fi aplicată şi în celelalte patru state care au fost afectate de importul cerealelor ucrainene, respectiv Bulgaria, Polonia, Slovacia şi Ungaria. Comisia Europeană susține că această măsură se va aplica până la data de 5 iunie 2023, însă ar putea fi prelungită în cazul în care situația o impune.

Autoritatea Vamală Română a precizat că au fost luate încă de ieri toate măsurile pentru implementarea noilor prevederi ale Comisiei Europene.

“Ca urmare a publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2023/903 al Comisiei din 2 mai 2023 de introducere a unor măsuri preventive privind anumite produse originare din Ucraina, vă informăm că Autoritatea Vamală Română, prin birourile vamale de frontieră, implementează deja noile prevederi conform cărora, punerea în liberă circulație sau plasarea sub regim de antrepozit vamal, de zonă liberă sau de perfecționare activă a grâului, porumbului, florii-soarelui și rapiței, este permisă numai în alte state membre decât Bulgaria, Polonia, România, Slovacia sau Ungaria.

Prin urmare, Autoritatea Vamală Română autorizează în prezent doar procedurile vamale de tranzit pentru aceste produse către un alt stat membru în afara celor cinci sau către țări sau teritorii terțe”, a transmis Autoritatea Vamală Română.

Related posts

Leave a Comment