“Realitatea oglindită” expusă la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca invită publicul să viziteze, în perioada 3 – 21 mai 2023, expoziția Realitatea oglindită | Tükrözött valóság, care reunește lucrări ale artistei Székely Annamária.

Vernisajul va avea loc în data de 3 mai 2023, de la ora 18:00.

Székely Annamária s-a născut, în 1972, la Cluj unde, în perioada 1986-1990, și-a început formația artistică la Liceul de Arte Plastice. A urmat studiile universitare la Budapesta, în cadrul Universității de Arte Plastice, obținând în 1999 diploma de licență și în anul 2000 diploma de masterat. Între anii 2011-2014 își continuă studiile la Universitatea Tehnică din Budapesta, Facultatea de Arhitectură, specializarea Protejarea Patrimoniului. Din 2000 este membră a Uniunii Artiștilor Creatori Maghiari, iar din 2022 a Societății Pictorilor Maghiari. În 2008 îi este decernat Premiul Barcsay. Pe parcursul celor trei decenii de activitate, a participat la numeroase expoziții de grup și a organizat un număr semnificativ de expoziții personale.

Creațiile artistice ale lui Székely Annamária sunt centrate pe dorința de a reproduce pe suprafața de lucru spațiul înconjurător, formele tridimensionale ale mediului înconjurător, ale structurilor materiale ale lumii noastre. Pentru artistă, această formă de exprimare reprezintă nu numai o marcă a creației, ci și o dorință de a oferi sens lumii înconjurătoare și imaginii urbanului zilelor noastre. REALITATEA OGLINDITĂ | TÜKRÖZÖTT VALÓSÁG este o incursiune într-o lume unde liniile, culorile, formele sunt analizate dintr-o perspectivă care se concretizează nu numai sub o formă fizică, ci și sub una spirituală. Acest caracter spiritual este, în mare parte, o consecință a abordării personale a artistei, care face apel la memorie ca instrument de recreare a mediului înconjurător, oferindu-i acestuia o dimensiune aparte, unde diferendele dintre realitate și transpunerea de pe suprafața de lucru oferă o încărcătură specială picturilor.

Related posts

Leave a Comment