Roboţi, gadgeturi şi vorbitori acreditaţi Google la MobOS – Conferința Anuală a dezvoltătorilor de soluții și aplicații mobile

MobOS – Conferința Anuală a dezvoltătorilor de soluții și aplicații mobile va avea loc la Cluj-Napoca. A treia ediție a conferinței anuale MobOS (Mobile Operating Systems) se va desfășura în perioada 18 – 19 februarie 2016, la Cluj-Napoca. Evenimentul pregăteşte pasionaților de mobile o agendă complexă de prezentări și ateliere de lucru, alături de 7 vorbitorilor internaționali și 6 vorbitori locali și naționali.Conferința anuală MobOS s-a desfășurat pentru prima oară în 2013, când a reunit 100 de profesioniști în domeniul mobile, patru vorbitori internaționali în cadrul a patru ateliere de lucru, în paralel pe tehnologiile iOS și Android. La a doua ediție, MobOS a păstrat interesul pentru tehnologiile iOS și Android, a crescut la peste 200 de participanți din industria dezvoltării de soluții și aplicații mobile și o dezvoltat o agendă care a inclus o zi de prezentări și una de ateliere de lucru.

Ediția a treia aduce, pe lângă deja obișnuitele zile de prezentări și de ateliere de lucru pe ambele tehnologii de interes major pe mobile, și un Târg de Gadgeturi (sau “wearables” cum sunt denumite de specialiști). Astfel, se dorește o interacțiune cât mai mare și o experiență cât mai complexă în cadrul întalnirii anuale a pasionaților de mobile de la Cluj.

Prima zi a conferinței este dedicată prezentărilor – anul acesta vorbitorii MobOS au o vastă expunere internațională și fiecare au adus o contribuție importantă domeniului lor de activitate. În cadrul agendei de Android, toți vorbitorii sunt certificați de Google ca fiind ”Google Developer Expert” – o titulatură acordată în prezent la doar 60 de specialiști la nivel global. În același timp, agenda de iOS aduce un vorbitor de la Mashable și unul care a luat parte la dezvoltarea frameworkului Swift, un framework în care se dezvoltă mediul și aplicațiile iOS.

Ziua de prezentări va reuni cele două agende, cu o prezentare in care participanții vor fi introduși in lumea viitorului în ceea ce privește tehnologia mobile, de către Bradley Howard, Head of Innovation in Endava, care va vorbi despre ”Viitorul tehnologiei mobile”. Ziua de prezentări continuă apoi pe cele 2 tehnologii separat, acoperind o varietate de tematici de interes pentru dezvoltătorii de aplicații mobile. De la abordări tehnice despre Wundelist, Android sau iOS TV, platforma Swift, FLOSS sau crearea și marketingul aplicațiilor mobile video pe iOS.

A doua zi a conferinței este dedicată atelierelor de lucru, de nivel intermediar-avansat, 2 pe tehnologia Android si 2 pe tehnologia iOS, acestea fiind susținute și de vorbitori internaționali, dar și de vorbitori din comunitatea de mobile din Cluj, Iași și Timișoara.

În cadrul Târgului de Wearables care se va desfașura în paralel cu conferința pe ambele zile, și-au anunțat deja prezenta cu roboți și gadgeturi partenerii noștri Accenture, colaboratori și pasionați din comunitatea MobOS și dezvoltatori de wearables. Tot aici, vor participa și își vor prezenta produsele start-upuri și inițiative locale din zona de mobile. Se vor putea vedea ceasuri smart, drone, module de smart home si alte tehnologii care ne înconjoară, iar participanții vor avea ocazia să interactioneze direct cu expozanții și să învețe cum funcționează acestea și mai ales, cum au fost create și ce tehnologii stau în spatele lor.

MobOS este cea mai mare conferință de mobile din Transilvania și un moment important de interacțiune a comunității de specialiști din domeniu. Conferința nu ar fi posibilă fără implicarea și suportul partenerilor, în acest an anuntându-și interesul Endava (Partner Premium), Accenture (Partener Gold), 3 Pillar Global, Telenav (Parteneri Bronze), Contentful (Partener After Party), Appsrise (Partener Dezvoltare), OnyxBeacon si Tintag (Parteneri Gadgets).

Participarea la conferință este încă deschisă atât pentru parteneri cât și pentru înscrieri individuale. Pentru detalii suplimentare despre program și tematică, precum și pentru înscrieri individuale puteți vizita site-ul conferinței la: http://romobos.com/.

Related posts

Leave a Comment