RL: Casa Albă ameninţă Ucraina cu sancţiuni

Casa Albă a îndemnat duminică la încetarea imediată a confruntărilor violente din Ucraina între manifestanţi şi forţele de ordine, ameninţând cu eventuale sancţiuni, relatează AFP.”Suntem foarte îngrijoraţi de violenţele care au avut loc astăzi (duminică) pe străzile din Kiev şi îndemnăm toate părţile la o detensionare imediată a situaţiei”, a declarat Caitlin Hayden, o purtătoare de cuvânt a Consiliul Naţional american pentru Securitate, citată într-un comunicat, citat de Mediafax.

“Amplificarea tensiunii în Ucraina este consecinţa directă a eşecului Guvernului de a recunoaşte revendicările legitime ale populaţiei ucrainene (…). Statele Unite continuă să examineze măsuri suplimentare – inclusiv sancţiuni -, ca răspuns la folosirea violenţei”, a continuat ea.

Confruntări violente, care s-au soldat cu zeci de răniţi, au izbucnit duminică seara, la finalul unei manifestaţii, la Kiev, la care au participat aproximativ 200.000 de opozanţi proeuropeni, după adoptarea de noi legi care consolidează sancţiunile împotriva contestatarilor, potrivit www.romanialibera.ro.

Related posts

Leave a Comment