RL: UNPR fuzionează cu PMP

UNPR fuzionează cu PMP, partidul condus de fostul preşedinte Traian Băsescu, a anunţat marţi liderul PMP. “Azi am finalizat un proces de negociere care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între UNPR şi PMP. Sunt destui parlamentari UNPR care au plecat la PSD, nu ne deranjează pentru că ne interesează (…) Săptămâna viitoare vom avea, ambele partide, congresele de fuziune”, a declarat Traian Băsescu. Partidul va fi condus de Traian Băsescu, iar Valeriu Steriu, liderul UNPR, va fi preşedinte executiv. Noua formaţiune va avea patru prim-vicepreşedinţi: doi de la PMP şi doi de la UNPR, potrivit RomaniaLibera.ro. Cel mai probabil, actualul preşedinte executiv al PMP, Eugen Tomac, va fi prim-vicepreşedinte al noii formaţiuni politice.

Liderul PMP a precizat că fuziunea a fost aprobată cu unanimitate, iar denumirea viitoarei formaţiuni rămâne PMP. “Votul pentru fuziune a fost în unanimitate. În conformitate cu statutul nostru, am semnat cu domnul Steriu (liderul UNPR-n.r.) fuziunea. Partidul se va numi Mişcarea Populară, sigla rămâne cea a Mişcării Populare şi imnul la fel”, a spus Traian Băsescu.

 

Practic, în acest fel, UNPR va dispărea de pe scena politică pentru că urmează să fie înghiţit de PMP. UNPR a purtat discuţii pentru fuziune şi cu PNL, dar a negociat şi o alianţă electorală cu PSD. Nu este clar care va fi rolul fostului preşedinte al UNPR, generalul Gabriel Oprea, fost vicepremier şi naşul fostului preşedinte al PSD, Victor Ponta. Gabriel Oprea este acuzat de fapte penale, după ce a folosit în interes privat coloana oficială asigurată de Ministerul de Interne, fapt care a dus la moartea unui poliţist. Tot de fapte penale este acuzat şi fostul preşedinte al României, liderul PMP, Traian Băsescu. Acuzaţiile aduse împotriva lui l-au împiedicat pe liderul PMP să candideze la alegerile locale pentru Primăria Bucureştiului.

Related posts

Leave a Comment