RL: Germanii care şi-au deschis un han în satul Gheorgheni

O familie de germani a renunţat la viaţa comodă din Europa Occidentală şi s-a stabilit în apropiere de Cluj-Napoca. Ei spun că vor să se bucure din nou de plăcerile vieţii simple. Cei doi soţi şi-au deschis un han tipic german pe un deal din apropierea satului Gheorgheni din comuna Feleacu, pentru a împărtăşi şi cu ceilalţi farmecul vieţii tradiţionale şi plăcerile gastronomiei germane, potrivit RomâniaLibera.ro.

Soţii Angelika Weinhofer şi Erwin Truwe au renunţat la carierele pe care şi le-au clădit în domeniul amenajărilor interioare în Dortmund şi în Aachen. După ce şi-au unit destinele, ei au decis să se mute într-un sat din România, pentru a se bucura de o viaţă mai simplă şi mai lipsită de griji. Economiile strânse în anii de muncă din Germania le-au investit într-un han, unde servesc mâncăruri şi băuturi tipic germane. Cei doi germani se simt bine în Transilvania, spune Angelika Weinhofer.

 

”Am decis să facem o schimbare în viaţa noastră. Şi nu este vorba doar de a veni aici şi să facem aceleaşi lucruri pe care le făceam în Germania. Când am spus că vrem să ne schimbăm viaţa -ne-am gândit să nu mai trăim în oraş, ci în afara lui, la ţară. Acesta a fost visul nostru, să trăim într-o casă ca aceasta, care arată ca în Alpi, să fim în vârful unui deal, afară, şi, de asemenea, să avem o nouă ocupaţie, o afacere mică, nu una mare”, spune Angelika Weinhofer, care a pus în amenajarea micului han toată pasiunea şi toată experienţa acumulată în cariera sa precedentă din Germania.

 

Chiar dacă nu cunosc încă limba română, cei doi germani au fost bine primiţi în comunitatea locală. De fapt, cei doi germani trăiesc într-un mediu multicultural propriu-zis. Satul Gheorgheni este locuit în majoritate de maghiari, dar comuna Feleacu este predominant românească, în timp ce germanii din Cluj le vizitează hanul, care poartă numele de Gastfhoff Cluj Blick, atunci când le e dor de mâncarea de acasă. Cei doi soţi din Germania au ales această zonă deoarece cultura din Transilvania are multe în comun cu cultura germană.

 

„Da, am avut de la bun început ideea de a face ceva în domeniul turistic, cum ar fi un spaţiu pentru camping. Pentru noi, Transilvania este cea mai interesantă parte a României. Natura este foarte frumoasă aici. De asemenea, oamenii sunt foarte apropiaţi de cultura germană, de aceea Transilvania este cea mai interesantă parte a României. Un motiv în plus pentru care am decis să ne stabilim la Cluj este faptul că oraşul are un aeroport internaţional”, adaugă Angelika Weinhofer. 

 

Citiţi mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment