RFI: Polonezii vor legalizarea folosirii canabisului în scop medical

La Varșovia, parlamentul discută o propunere de lege care să reglementeze utilizarea canabisului în scopuri terapeutice. Ideea este susținută de majoritatea polonezilor. Proiectul de lege nu vizează însă legalizarea marijuanei pentru utilizare în scopuri recreative, potrivit RFI România.Deputatul care vrea să permită folosirea canabisului în scopuri medicale este un fost deschizător de drumuri pe scena muzicii rap din Polonia în anii 1990, mai cunoscut sub pseudonimul ”Liroy”. El a devenit deputat pe listele mișcării antisistem Kukiz’15, a treia forță politică în Parlament, la alegerile legislative din octombrie 2015, care au dat majoritatea absolută conservatorilor catolici din Dreptate și Justiție.

Potrivit unui recent sondaj, 68% dintre polonezi s-au pronunțat pentru legalizarea marijuanei în scopuri medicale, în timp ce 18% s-au pronunțat împotriva oricărei forme de legalizare a canabisului.

De asemenea, 68% dintre persoanele intervievate au estimat că a refuza marijuana pentru utilizare terapeutică este ”o cruzime” și încalcă drepturile pacienților.

Citiți mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment