RFI: “Amenințare iminentă” la Bruxelles: Alerta teroristă, ridicată la nivelul maxim

Autoritățile de la Bruxelles au ridicat, sâmbătă, la nivel maxim nivelul de alertă teroristă, făcând referire la o “amenințare iminentă”, potrivit AFP. Metroul din Bruxelles a fost închis, iar poliția a lansat un apel locuitorilor capitalei belgiene să evite locurile cu concentrare masivă de persoane, potrivit RFI România.”La recomandarea Centrului de Criză al Serviciului Publice Federal de Interne (Ministerul de Interne — n.r.), toate stațiile de metrou vor rămâne închise sâmbătă. Este o măsură de precauție”, a anunțat sâmbătă dimineață compania publică de transport din Bruxelles (STIB) pe pagina sa de internet, conform Agerpres.

Totodată, “nivelul 3 antiterorist rămâne valabil pentru restul țării”.

Poliția a lansat un apel locuitorilor capitalei belgiene să evite “locurile cu concentrare masivă de persoane”, respectiv concertele, marile evenimente, gările și aeroporturile, transportul în comun”, precum și zonele comerciale foarte frecventate.

Această măsură intervine la câteva ore după ce un suspect arestat în Belgia a fost pus sub acuzare pentru terorism de justiția belgiană în legătură cu atentatele jihadiste care au făcut 130 de morți la Paris în urmă cu o săptămână. Suspectul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, este al treilea inculpat în Belgia în legătură cu atentatele de la Paris.

Related posts

Leave a Comment