Liderii Partidului Noua Republică: ”Corupția nu trebuie să mai fie tolerată!”

Liderii Partidului Noua Republică sunt de părere că alegătorii români trebuie să spună ”nu” corupției și traficului de influență.„Corupția și traficul de influență nu trebuie să mai fie tolerate. Am ajuns ca de la președinți, prim-miniștri, miniștri, europarlamentari, senatori și deputați, președinți de CJ-uri, primari și până la consilieri, din toate categoriile să avem nume mari implicate în dosare de corupție. Aleșii actuali nu reflectă deloc opțiunea reală a electoratului din România. Alegerile din 2016 reprezintă un prim test al românilor care spun că vor maturizarea clasei politice. Acțiunea lor ar trebui să genereze în primul rând o nouă societate, formată din cetățenii români care își vor exercita dreptul de vot cu o mai mare responsabilitate decât în trecut și în consecință o nouă gardă politică, formată din cei care își vor asuma candidatura pentru funcții publice”, a declarat președintele partidului Noua Republică, Alin Ioan Bota.

Declarațiile vin în contextul în care în ultimele zile s-au desfășurat noi percheziții și arestări, acțiuni care vizau primari în funcție și foști miniștri.

„Observ că a devenit o modă ca politicienii să anunțe că au înțeles vocea poporului. Nu au înțeles-o. Interesul național este de fapt interes personal, iar integritatea și meritocrația sunt prea rar întâlnite. Democrația nu se face fără popor, iar ei l-au ignorat. Corupția din zona politică a afectat și imaginea justiției din România, consecințele fiind multiple, atât din punct de vedere al vizibilității țării noastre în cadrul UE, cât și din punct de vedere al încrederii investitorilor. Românii trebuie să spună un „nu” ferm corupției și traficului de influență”, a spus și senatorul partidului Noua Republică, Valeriu Todirașcu.

Related posts

Leave a Comment