Revenire în forţă pe asfalt pentru Napoca Rally Academy

După două victorii pe macadam, prin Bogdan Marişca şi Simone Tempestini, NRA se întoarce pe asfalt la Raliul Harghitei 2017.

După frumoasele victorii de la Braşov, Cluj-Napoca, Arad şi Bacău, echipa Napoca Rally Academy ţinteşte încă un succes la Raliul Harghitei, acolo unde Simone Tempestini a făcut senzaţie în 2016.

Începând de sezonul trecut, Raliul Harghitei se desfăşoară pe asfalt. Simone Tempestini a reuşit o veritabilă “declaraţie de forţă” în 2016, când la volanul unui automobil cu două roţi motrice, Citroen DS3 R3, acelaşi cu care concura la acea vreme în Junior WRC, a reuşit să se impună în faţa unor automobile net superioare din punct de vedere tehnic. Evoluţia sa a fost apreciată de mulţi, iar în acest an tânărul pilor speră să repete rezultatul.

Spre deosebire de rundele precedente, când l-a avut în dreapta pe Marc Banca, Simone va concura de această dată în tandem cu navigatorul Florin Dorca. Marc urmează un program de recuperare medicală şi nu se poate alinia la start la Harghita.

Bogdan Marişca şi Carmen Poenaru se prezintă la start după un Raliu al Moldovei pe care l-au terminat cu ceva peripeţii şi unde au reuşit o prezenţă pe poziţia a treia a podiumului. Cei doi vizează un rezultat cât mai bun, care să vină cu puncte importante pentru ierarhia clasamentului general din Campionatul Naţional de Raliuri, unde perechea ce concurează la bordul unui Ford Fiesta R5 este lideră.

Alt echipaj cu o formă sportivă foarte bună este cel format din juniorul Norbert Maior ?i Dorin Pulpea. Cei doi au avut un parcurs calculat, totodată foarte rapid, în 2017 şi vizează atât clasamentul Cupei Dacia, cât şi pe cel al Clasei 9, dar şi ierarhia juniorilor. Norbert ajunge la Harghita cu moralul extrem de ridicat, după ce a reuşit în urmă doar cu câteva zile să promoveze cu brio examenul de Bacalaureat, a?a că toată atenţia sa va fi concentrată exclusiv pe frumoasele probe speciale.

Cel de-al patrulea „echipaj verde” prezent la Harghita va fi cel format din Florin Tincescu şi Sergiu Itu. După abandonul de la Raliul Moldovei, venit în urma unei răsturnări, cei doi îşi doresc foarte mult să demonstreze la Harghita că sunt foarte rapizi în 2017, iar doar o serie de probleme i-a împiedicat să strângă mai multe puncte decât au acum în clasamentele Campionatului Naţional de Raliuri. Ei se vor alinia la start la volanul aceluiaşi Mitsubishi Lancer Evo IX de Clasă 3.

Mihai Manole nu va lua startul la Harghita, co-pilotul Florin Dorca urmând să îl secondeze pe Simone Tempestini. Echipajul Mihai Manole/Florin Dorca se va reîntregi odată cu etapa de la Ia?i, din septembrie.

Revenire frumoasă la volanul unei maşini de competiţie, în această etapă, este cea a lui Vlad Cosma, care după o pauză mai lungă se întoarce în campionat la comenzile unui Subaru Impreza GC8, inspirat de idolul său, Colin McRae. Vlad va alcătui un echipaj împreună cu Francesca Maior, nimeni alta decât sora juniorului NRA, Norbert Maior.

Related posts

Leave a Comment