Regele Mihai şi-a plătit datoria de patru milioane de lei către ANAF pentru a oferi un exemplu

Regele Mihai I şi-a plătit datoria de patru milioane de lei către ANAF şi nu mai apare, în acest moment, pe lista datornicilor la stat, informează TVR. În continuare, însă, Statul Român datorează Regelui Mihai I sume considerabile, mai mari decât presupusa datorie care a fost achitată.

Avocatul Casei Regale a explicat că, prin achitarea sumei care figura drept datorie, Majestatea Sa a vrut să dea un exemplu. Totuşi, Casa Regală va cere în continuare recuperarea banilor în instanţă. Până acum, Regele Mihai I a pierdut procesul cu ANAF la Curtea de Apel. Însă, în timp ce ANAF a făcut demersuri pentru recuperarea sumelor de la Rege, Statul Român încă nu a pltăti sumele pe care le datorează Majestăţii Sale şi care reprezintă fie subvenţii europene pentru pădurile regale incluse în reţeaua Natura 2000, fie chiria pentru Muzeul Peleş, fie alte sume datorate Regelui Mihai. 

 

Fiscul a anunţat că din iunie, numărul datornicilor s-a redus cu peste 60.000. Dar peste 120.000 de persoane mai au restanţe la stat de peste 3 miliarde de lei.

Related posts

Leave a Comment