Regal de filme independente la Comedy Cluj

Mai sunt trei zile până la începerea celei de-a 7-a ediții a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj, o ediție marcată de o prezență foarte puternică a producțiilor independente de film de comedie. Potrivit autorului selecției, Bogdan Beșliu, aproximativ jumătate dintre filmele prezentate în cadrul festivalului sunt producții independente.”Se dezvoltă tot mai mult această piață a filmelor independente, oamenii vor să facă filme care vin din imaginația și cultura lor și nu să asculte de casele de producție care impun trendurile. În festivaluri se înscriu tot mai multe filme independente foarte bune și nu putem închide ochii la ele. Pentru Comedy Cluj 2015 am ales cât de multe filme bune independente am văzut”, a explicat Bogdan Beșliu, directorul artistic al festivalului, în conferința de presă corganizată, astăzi, în avanpremiera Comedy Cluj 2015.

Programul festivalului va conține, pe lângă filmele de competiție, mai multe calupuri de scurtmetraje, un calup de filme studențești, filme românești, precum și filme din Islanda și Irlanda în secțiunea Focus. ”Anul acesta avem și trei calupuri de animație, extrem de diverse, care nu se adresează doar școlarilor și preșcolarilor. Sunt animații deștepte, mature, care au trecut prin diferite festivaluri și sperăm ca publicul să fie interesat de ele”, a adăugat Bogdan Beșliu.

Filmele prezente la această ediția a Comedy Cluj acoperă o paletă largă a genului comediei, de la comedie fantasy la comedie neagră. ”Pe lângă învelișul ludic, comediile din festival fac spectatorul să gândească și să rămână cu ceva dupa ce ies din sala de cinema”, a spus Horațiu Dan, directorul festivalului Comedy Cluj.

Una dintre noutățile din acest an a Comedy Cluj este dezvoltarea secțiunii de teatru, un proiect gândit pe termen lung și care își dorește să devină un punct forte al festivalului. ”Suntem foarte interesanți să vedem cum se manifestă comedia și sub altă formă. Este nevoie de teatru pe scena culturală clujeană, există două festivaluri consacrate, dar cu toate astea considerăm că publicul își dorește să vadă piese de teatru. Ne-am concentrat pe aducerea la Cluj a unor spectacole puse în scenă de teatre mai mici sau independente”, a mai spus Horațiu Dan.

Odată cu această ediție Comedy Cluj își mărește numărul de spații în care pot fi vizionate filmele. Pentru prima oară festivalul va fi găzduit de către Cinema City în cele două multiplexuri din Polus Center și Iulius Mall. Proiecțiile planificate la Casa TIFF și Studio 26 au acces gratuit în măsura locurilor disponibile.

Related posts

Leave a Comment