Rectorul UMF Iuliu Hațieganu a devenit membru al Academiei de Științe Medicale

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, profesorul universitar Anca Dana Buzoianu, a devenit membru al Academiei de Științe Medicale. Este vorba de unul dintre cele mai prestigioase foruri științifice din țară.

Anunțul a fost făcut printr-o postare pe Facebook a profesorului Anca Dana Buzoianu, cu următorul conținut:

În cadrul Adunării Generale care a avut loc la Bucureşti, în data de 14 decembrie 2022, am fost aleasă membru corespondent al Academiei de Științe Medicale din România. Sunt deosebit de onorată să mă alătur oamenilor de ştiinţă din cadrul acestei organizații de înaltă ținută științifică și profesională.

Academia de Științe Medicale este o instituție academică a medicilor, farmaciștilor și a cercetătorilor români din țară și din străinătate. Ca for științific național, împreună cu universitățile și instituțiile de cercetare, Academia de Științe Medicale are un rol activ în viața publică a țării, prin potențialul său de cunoaștere științifică din domeniile biomedicinei, medicinei clinice, medicinei fundamentale, medicinei preventive, sănătății publice și științelor farmaceutice, în scopul îmbunătățirii stării de sănătate a populației”.

Related posts

Leave a Comment