A fost inaugurat primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu – Pitești – A fost finalizat cu 4 luni mai devreme

Circulația pe primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu- Pitești se va deschide azi în intervalul orar 14:00-15:00, după finalizarea procedurilor de recepţie. Compania Naţională de Infrastructură Rutieră speră ca, odată cu finalizarea lucrărilor, şi traficul din zona Şelimbăr şi Boiţa să se decongestioneze.

Tronsonul de 13,17 kilometri a fost construit de firma austriacă Porr Construct pentru 613 milioane de lei. Lucrările au început în aprilie 2020, iar termenul de finalizare era luna aprilie 2023. Inaugurarea de joi vine cu aproape patru luni înaintea termenului contractual. Lucrările au constat în 27 poduri și pasaje, 27 podețe, un viaduct de 414,7 metri lungime, un viaduct de 651,4 metri lungime, două spații de servicii, un centru de întreținere și coordonare, două noduri rutiere.
Citeşte întreaga ştire: Primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, deschis azi traficului, cu patru luni înainte de termenul anunțat pentru finalizarea lucrărilor.

Autostrada Sibiu – Pitești urmează să aibă o lungime de peste 122 km și este împărțită în 5 secțiuni. Ea va lega centrul și vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean. În prezent, au loc lucrări doar pe două din cele cinci secțiuni.

Related posts

Leave a Comment