PSD Cluj începe campania #JosFacturile! pentru strângerea de semnături pentru plafonarea facturilor

Organizația PSD Cluj lansează o campanie prin care reprezentanții acestei formațiuni politice doresc să strângă semnături în sprijinul unui proiect de lege care vizează plafonarea facturilor la energie. Aceste facturi au înregistrat creșteri semnificative în contextul în care actualul Guvern a liberalizat piața de energie, fără să existe o concurență semnificativă între producătorii de energie și fără să existe un sistem eficient de protejare a consumatorilor vulnerabili.

”Proiectul PSD este singura soluție concretă care garantează – până la primăvară – menținerea facturilor energetice ale tuturor consumatorilor casnici la un nivel suportabil. Semnăturile cetățenilor reprezintă un apel la toți parlamentarii să voteze Legea PSD care poate reduce imediat prețurile din facturile la electricitate (cu 43%) și la gaze naturale (cu 23%) și care compensează scumpirile plătite de cetățeni în perioada martie-septembrie.

Proiectul PSD protejează majoritatea consumatorilor casnici de situația iminentă a dublării facturilor la electricitate și gaz. Majorarea acestora reprezintă un cost suplimentar de 5676 de lei pe an, aproximativ 1200 de euro, pentru fiecare gospodărie de salariați din România. Legea oferă și o compensație a scumpirilor plătite deja de consumator până la momentul intrării în vigoare a legii.

În toate organizațiile PSD din județul Cluj, reprezentanții și membrii social democrați vor explica românilor avantajele acestui proiect care nu doar blochează pentru 6 luni orice scumpire a facturii la energie și gaze naturale, dar oferă consumatorilor și o compensație pentru majorările de preț operate deja de furnizori”, spune președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș..

”Oricine poate semna pentru susținerea acestui proiect, la sediile organizațiilor PSD din județ, și în punctele special amenajate, conform programului, respectând toate măsurile de siguranță în vigoare.

Petiția poate fi semnată și la următoarea adresă: https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/.

Vă invităm să susțineți aceasta ințiativă! Alăturați-vă și semnați pentru plafonarea prețurilor la facturile de energie și gaz”, a adăugat liderul PSD Cluj.

Related posts

Leave a Comment