Promovarea internaţională îşi arată efectele. Tot mai mulţi străini vizitează Transilvania

Promovarea de care se bucură Transilvania, în general, şi Clujul, în special, în ghidurile internaţionale de călătorie a sporit interesul turiştilor străini pentru această regiune românească. Hotelierii se aşteaptă ca numărul total de turişti să crească semnificativ în acest an şi datorită organizării la Cluj a unor mari evenimente sportive, precum Campionatul European de Gimnastică Artistică şi Eurobasketul, dar şi graţie marilor festivaluri, precum Untold, TIFF sau Electric Castle. În hotelurile de trei, patru şi cinci stele din Cluj-Napoca, deja, turiştii străini reprezintă între 25 şi 40 la sută din numărul total al clienţilor, potrivit ClujInsider.ro.

Transilvania continuă să se afle în atenţia redactorilor ghidurilor internaţionale de călătorie. După ce anul trecut, Lonely Planet a declarat Transilvania drept destinaţie turistică de excelenţă, iar USA Today a recomandat Clujul tinerilor americani care doresc să viziteze Europa, în acest an Rough Guides a inclus această regiune a României în Top 10 mondial al destinaţiilor care pot fi vizitate cu un buget redus. Printre oraşele recomandate se numără Sighişoara, oraş legat de legenda lui Dracula. Însă cei mai mulţi dintre cei care merg să viziteze Sighişoara aterizează mai întâi pe aeroportul din Cluj, iar datorită acestui lucru au posibilitatea să se bucure de atracţiile din întreaga regiune, spun reprezentanţii agenţiilor de turism.

 

Un alt ghid de călătorie, The Calvert Journal, a inclus Clujul pe lista celor mai stilate 16 oraşe din Europa de Est. Patrimoniul construit şi marile festivaluri sunt argumentele care i-au convins pe redactorii ghidului londonez, spune expertul în turism Valentin Lungu, care conduce un hotelul, Univers T. ”Turiştii britanici, de exemplu, dar şi alţii, sunt interesaţi de patrimoniul regal, adică de clădirile legate de Familia Regală a României, precum Muzeul Etnografic al Transilvaniei sau catedrala ortodoxă, dar şi de cele legate de alte dinastii regale, precum Muzeul de Artă. La noi în hotel, 38 la sută dintre turişti sunt străini”, a spus Valentin Lungu.

 

În ultimii ani, a crescut numărul vizitatorilor din Italia, Spania, Franţa, Germania şi Marea Britanie, dar încep să vină tot mai mulţi turişti şi de pe alte continente, în special din America de Nord.

 

Related posts

Leave a Comment