Acțiuni de combatere a poleiului pe drumurile din județul Cluj

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 13 februarie 2023, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier dar, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, pe mai multe sectoare de drum, mai ales în zona de munte a județului, circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 12 februarie, s-a acţionat pe cinci drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe două drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 60 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gil[u, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe trei drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 60 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 10 drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția, inclusiv prin revizii, pe patru drumuri sau sectoare de drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 74 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe șapte drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi, de asemenea, a fost necesară intervenția pe nouă drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 35 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zona Gherla, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

La această oră, se acţionează cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Menționăm faptul că, în condițiile în care temperatura scade sub -7 grade Celsius, sarea își poate pierde calitățile și proprietățile în ceea ce privește efectul asupra zăpezii de pe carosabil.

Related posts

Leave a Comment