Festivalul Handmade Business, o alternativă la târgurile handmade tradiţionale

Cu ce este Festivalul Handmade Business mai deosebit? Prin faptul că expozanţii sunt selectaţi înainte de participare, pentru a ridica standardul de calitate al bunurilor produse local. Organizatorii urmăresc să educe publicul şi producătorii în ceea ce priveşte calitatea produselor handmade, iar pe micii artizani doresc să-i ajute să-şi promoveze şi dezvolte afacerile. Evenimentul va avea loc la Casino, în Parcul Central din Cluj-Napoca, în perioada 3-5 martie.

Expozanţii plătesc o taxă modică de participare fiindcă scopul acestui eveniment nu este acela de a realiza profit din taxa plătită de expozanţi, ci de a face cunoscute produsele realizate manual unui public cât mai mare.

ONG-urile au ocazia de a-şi face cunoscute produsele. La fiecare ediţie organizatorii oferă două standuri asociaţiilor ai căror membrii produc lucruri handmade pentru a susţine cauzele unor copii bolnavi, mamele care lucrează de acasă, reciclarea etc.

“Am numit acest eveniment festival deoarece reprezintă o sărbătoare a lucrului cu mâinile. Pe parcursul celor trei zile vor avea loc ateliere cu diferite tehnici de lucru atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, momente artistice şi seminarii destinate creşterii şi dezvoltării unor afaceri handmade”, spune Anca Milchiş, organizatorul evenimentului.

Atât participanţii cât şi expozanţii vor avea ocazia să se înscrie şi să participe la întâlnirile pe care le organizăm în cadrul comunităţii handmade din Cluj-Napoca şi să-şi dezvolte, astfel, pasiunea.

La prima ediţie a festivalului, care a avut loc în noienbrie 2016, au fost 35 de expozanţi, în jur de 1000 de vizitatori, 60 de participanţi la ateliere şi seminarii, 4 ONG-uri implicate, 15 voluntari, 50 de produse oferite la tombolă

Evenimentul pe facebook
https://www.facebook.com/events/1958708327690030/

Considerăm că un astfel de eveniment este extrem de important pentru comunitatea locală şi avem nevoie de susţinerea dumneavoastră pentru a-l putea face cunoscut.

Intrarea este liberă.

Related posts

Leave a Comment