Prețul panourilor solare este în continuă scădere

Stimulentele oferite pentru energia regenerabilă a schimbat semnificativ industria panourilor solare. „În ultimul deceniu, prețurile au scăzut cu peste 50% în spațiul rezidențial”, a spus Shawn Rumery, director senior de cercetare pentru Asociația Industriilor Energiei Solare din Sua. Costul mediu pentru un sistem solar pe acoperiș se situează în prezent în jurul a 25.000 dolari și e în scădere de la 50.000 de dolari, cât era acum 10 ani, relatează CNET.

„În ultimul deceniu, prețurile au scăzut cu peste 50% în spațiul rezidențial”, a spus Shawn Rumery, director senior de cercetare pentru Asociația Industriilor Energiei Solare. Costul mediu pentru un sistem solar pe acoperiș se situează în prezent în jurul a 25.000 dolari și e în scădere de la 50.000 de dolari, cât era acum 10 ani.

Prețul a devenit mai accesibil datorită scăderii costurilor materialelor, precum și câștigurilor din partea instalării, forța de muncă și procesele de autorizare au devenit mult mai eficiente.

Sistemele solare vor deveni tot mai comune

Rumery se așteaptă ca această tendință să continue, în ciuda unei aplatizări temporare a prețurilor din cauza întreruperilor lanțului de aprovizionare. Un motiv important pentru care prețurile panourilor solare ar putea continua să scadă este dezvoltarea semnificativă în industria solară în general.

Creditul pentru energie solară va fi în vigoare în continuare, cel puțin în următorii 10 ani. Asta înseamnă că investitorii din industria solară, de la instalatori și până la producători au primit undă verde pentru investiții în operațiunile lor.

“Instalatorii își pot crește numărul personalului și își pot eficientiza mai mult procesele iar producătorii pot face investiții pe termen lung la o scară mai mare.”, a mai adăugat Rumery. Acest lucru se va traduce probabil în economii de costuri pentru consumatori.

Cu economii și potențialul pentru noi instalații interne de producție solară, panourile solare în sine vor deveni mai ieftine și mai ușor de livrat, dacă se vor aborda unele dintre problemele lanțului internațional de aprovizionare cu care se confruntă în prezent industria.

O modalitate de a face energia solară mai accesibilă este parteneriatul cu vecinii. Dacă se asociază trei sau cinci proprietari de case din cartier, vor putea aborda un instalator de energie solară și vor putea să negocieze niște reduceri consistente.

În momentul de față, în Statele Unite, doar 5% din proprietăți sunt alimentate cu energie solară. Shawn Rumery se așteaptă ca până în anul 2030, 20% din producția energetică a SUA, să fie produsă de sistemele solare.

CITEȘTE ȘI:

Inspecția Muncii ia la verificat unitățile de producere a energiei electrice, după tragedia de la Jilț

Panouri fotovoltaice prin programul Casa Verde

Related posts

Leave a Comment