Premierul Viorica Dancila, primita cu proteste la Cluj – UPDATE: Care este reactia premierului

Vizita la Cluj a premierului României, Viorica Dăncilă, este marcată de unele incidente. Iniţial, Viorica Dăncilă, care este şi preşedinte executiv al PSD, trebuia să se întâlnească la Casa de Cultură a Studenţilor cu parlamentarii de Cluj ai principalului partid de guvernământ, precum şi cu primari, consilieri judeţeni şi consilieri locali. 

Însă, pentru că în faţa Casei de Cultură a Studenţilor s-a strâns un grup de protestatari care scandau lozinci antiguvernamentale, întâlnirea a fost mutată la un restaurant din cartierul Gheorgheni. Vizita a continuat la Institutul Oncologic, unde s-a mutat şi grupul de protestatari. Pentru a-i evita pe aceştia, Viorica Dăncilă a intrat în institut pe o uşă laterală. Protestatarii, aflaţi în faţa intrării principale, s-au deplasat spre zona în care se afla prim-ministrul, însă au fost opriţi de jandarmi. În programul vizitei Vioricăi Dăncilă se mai află şi o întâlnire cu membrii comunităţii academice a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj.

 

UPDATE: Care a fost reacţia premierului

 

Viorica Dăncilă s-a declarat dezamăgită de protestatari. „Aceste violenţe, lucruri urâte, jignirile, arată că de fapt nu au alte argumente. Eu consider că violenţa este atributul oamenilor slabi care nu au proiect, cum am văzut. Eu înţeleg, dacă sunt nemulţumiţi de ceva, pot să vorbească despre nemulţumirile lor, pot să aducă la atenţia opiniei publice orice lucru pe care îl consideră greşit. Dar ca să vii să jigneşti şi să ţipi, să arunci, acest lucru cred că nu le-ar face onoare şi cred că ar trebui dânşii în primul rând să îşi revizuiască un pic comportamentul pentru că ceea ce fac acum este transmis probabil în mai multe televiziuni, avem Summit-ul de la Sibiu şi nu cred că este oportun”, a declarat Viorica Dăncilă.

Related posts

Leave a Comment