Pod prăbușit în Valea Drăganului

Un pod rutier peste râul Crișul Repede s-a prăbușit, în timp ce erau efectuate lucrări de consolidare la unul dintre pilonii de susținere. Nu există victime umane. Podul lega șoseaua europeană E60 de drumul ce străbate localitățile Valea Drăganului, Tranișu și Lunca Vișagului.

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, s-a deplasat la fața locului și a decis efectuarea unei investigații care să arate motivele prăbușirii. Una dintre ipoteze este aceea că podul ar fi fost afectat de ploile abundente din ultimele zile. Potrivit prefectului, podul, care are o vechime de peste 70 de ani, era într-o stare avansată de uzură.

Podul și drumul spre Valea Drăganului urmau să fie reabilitate cu ajutorul unui proiect european în valoare de 160 de milioane de lei, numit Drumul Apusenilor. Proiectul a fost câștigat de compania Antrepriza de Reparații și Lucrări.

Localnicii din cele trei sate trebuie acum să folosească fie un drum ocolitor destul de lung, fie un drum forestier. În aceste zile, Regia Autonomă a Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean va amenaja un pod temporar, pe tuburi de beton, care va fi folosit până când vechiul pod va fi reabilitat, potrivit primarului comunei Poieni, Gheorghe Boca.

Foto: Bihoreanul

Related posts

Leave a Comment