Peste 8.000 de oameni au fost evacuaţi, în Taiwan, din cauza taifunului

Taifunul Soulik a ajuns deasupra uscatului în Taiwan, aducând cu sine rafale puternice de vânt şi ploi torenţiale, deşi a pierdut din forţă în cursul zilei de vineri. Aproximativ 8.000 de persoane au fost evacuate din locuinţele lor din zonele predispuse alunecărilor de teren în timp ce armata a fost trimită în zonele cu risc ridicat, transmite Mediafax.Şcolile şi birourile din Taipei şi alte câteva oraşe au fost închise vineri după-amiază în aşteptarea furtunii tropicale, relatează BBC News..

Soulik va ajunge deasupra provinciilor Fujian şi Zhejiang din estul Chinei continentale în cursul zilei de sâmbătă.

Autorităţile locale au solicitat implementarea protocoalelor pentru situaţii de urgenţă. Agenţia de presă chineză Xinhua a transmis că 200 de persoane au murit sau sunt date dispărute în urma ploilor torenţiale care s-au produs în multe regiuni alte ţării.

Soulik, un taifun de forţă medie, avea rafale de vânt de până la 173 de kilometri pe oră sâmbătă dimineaţă.

Acesta a atins uscatul în jurul orei locale 03:00, sâmbătă (22:00, vineri, ora României), a raportat biroul central de meteorologie din Taiwan.

Vântul puternic şi ploaia torenţială au provocat întreruperi ale alimentării cu electricitate şi golirea rafturilor de alimente şi provizii în supermarketuri, iar unele zboruri spre Taiwan au fost anulate.

Măsuri de precauţie au fost luate închizând drumuri şi poduri din zonele predispuse, au declarat oficialii. Cetăţenii evacuaţi au fost adăpostiţi în clădiri guvernamentale locale, scrie www.romanialibera.ro.

Related posts

Leave a Comment