Peste 1 300 de căsătorii, oficiate la Cluj-Napoca, de la începutul acestui an

Potrivit primarului Emil Boc, de la începutul anului și până în 20.08.2023, un total 1.361 cupluri au ales Cluj-Napoca pentru oficierea stării civile.

“Am avut plăcerea să particip și în acest weekend la ceremoniile de oficiere a căsătoriilor care se desfașoară la Cluj-Napoca, în sezonul cald, în foișorul din Parcul Central. Ca de fiecare dată, a fost multă bucurie și multe emoții. La mulți ani tuturor!” a scris edilul pe pagina oficială a unei rețele de socializare.

Oficializarea căsătoriilor în Foișorul din Parcul Central a fost reluată din luna mai.

În 2022, în municipiul Cluj-Napoca, s-au căsătorit civil 1.916 cupluri.

Pașii pe care trebuie să îi urmeze cei care vor să își întemeieze o familie sunt următorii:
– programarea oficierii căsătoriei – online – alegeți data și ora disponibile de pe website-ul Primăriei: https://www.e-primariaclujnapoca.ro/casatorii/;
– depunerea documentelor necesare pentru întocmirea actului de căsătorie. Timpul necesar pentru depunere/înregistrare: cca. 20-30 minute. Actele se depun la sediul Primăriei Cluj-Napoca pe str. Moţilor nr.5, cam. 7 – Direcţia de Evidenţă a persoanelor – Serviciul stare civilă.

Dosarul trebuie să conțină:
1) actele de identitate, în original şi copie (trebuie să aibă termen de valabilitate atât la depunerea declaraţiei de căsătorie, cât şi la încheierea căsătoriei);
2) certificatele de naştere, în original şi copie;
3) certificatele medicale privind starea sănătăţii (certificatele medicale prenupţiale sunt valabile 14 zile de la data emiterii şi trebuie să cuprindă menţiunea expresă că persoana se poate sau nu se poate căsători) ;
4) dacă viitorii soți hotărăsc să aleagă regimul matrimonial al separației de bunuri sau al comunității convenționale, documentul încheiat în fața notarului public trebuie prezentat odată cu declarația de căsătorie. (art.329 NCC)

Căsătoria se încheie în termen de 11-14 zile de la data depunerii declarației de căsătorie, dar fără depăşirea termenului de valabilitate (de 14 zile) a certificatelor medicale privind starea sănătăţii. Termenul se calculează cuprinzând atât ziua eliberării certificatelor, cât şi ziua în care se oficiază căsătoria.

CITEȘTE ȘI:

Află ce surprize aduce a șaptea ediție a Festivalului Stradal WonderPuck

Zilele Maghiare: Peste 220 000 de persoane au luat parte la eveniment

 

Related posts

Leave a Comment