Parkingul de la Minerva va avea plus 50 de locuri de parcare

Primăria este convinsă că proiectul de pe strada Primăverii va fi gata în aproximativ dou[ luni. Parkingul din zona complexului Minerva din cartierul clujean Mănăştur va avea 470 de locuri de parcare, şi nu 420.Sorin Apostu a explicat cum a fost adaptată cu brio la terenul din zonă clădirea parkingului, putând fi prevăzute, astfel, cele 50 de locuri de parcare în plus. Constructorii nu sunt la curent cu modificările.

Consilierii locali clujeni şi-au dat avizul de principiu pentru proiectul parkingului de la Minerva la finele lunii iunie. Aceasta după ce mănăşturenii au protestat în stradă în momentul în care s-a organizat şantierul pe spaţiul verde din cartierul Mănăştur, de pe strada Primăverii. La şedinţa forului local din iunie, oficialii municipalităţii au motivat că parkingul va avea circa 400 de locuri de parcare şi a fost retras cu 28 de metri faţă de cel mai apropiat bloc, pentru a nu afecta spaţiul verde a cărui îngrădire a generat protestele de la mijlocul lunii iunie.

Pe site-ul oficial al Primăriei clujene, parkingul de pe strada Primăverii figurează cu 460 de locuri de parcare şi cu un cost de construcţie de 17.030.384 de lei. Spaţiul verde aferent obiectivului va fi de 2.900 mp, conform aceloraşi informaţii. Iniţial, licitaţia de execuţie a fost câştigată de Transilvania Construcţii cu preţul de 12,9 milioane de lei, dar societatea nu a reuşit să explice preţul în momentul în care licitaţia a fost contestată, aşa că a fost descalificată.

Lucrările au fost atribuite către CON-A Sibiu, care a ales să lucreze tocmai cu societatea Transilvania Construcţii, ţinând cont că cele două societăţi colaborează şi la proiectul stadionului. Constructorii care lucrează în şantier la viitorul parking spun că deocamdată se lucrează după proiectul iniţial şi că nu au fost anunţaţi despre o astfel de schimbare de planuri. “Nu ştim despre o astfel de modificare (creşterea numărului de locuri de parcare de la 420 la 470 – n.r.), nu ni s-a spus nimic”, a declarat Gabriela Timofte, acţionar Transilvania Construcţii. Cât despre finalizarea construcţiei, reprezentanţii companiei nu au confirmat încă termenul de două luni avansat de primar.

Related posts

Leave a Comment