Papa Francisc a fost externat astăzi din spital

Papa Francisc a fost externat vineri de la spitalul Gemelli din Roma, unde, se recupera de la o intervenție chirurgicală abdominală, după ce procedura a stârnit îngrijorări noi cu privire la sănătatea sa. El a rămas în spital după ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală miercurea trecută. Pontiful a ieșit din spital într-un scaun rulant și a vorbit cu cei care i-au transmis urări de bine și cu personalul medical care s-a adunat în fața intrării pentru a-și lua rămas bun de la dânșii, relatează CNN.

Oamenii au stat aliniați pe pasarela din afara unității medicale pentru a-l vedea pe papa, care la ieșire, a zâmbit și i-a salut cu mâna. Papa Francisc a fost înconjurat de pază la plecare și a fost ajutat
să urce într-o mașină care îl aștepta. La scurt timp după eliberarea din spital, papa a fost fotografiat rugându-se la bazilica Santa Maria Maggiore din Roma.

Papa s-a mai oprit pentru o scurtă vizită și la o mănăstire a Institutului Maria Santissima Bambina, înainte de a se întoarce la Vatican, a declarat biroul de presă al Vaticanului. Duminica aceasta, Papa Francis va rosti rugăciunea săptămânală Angelus, de asemenea el își va păstra toate programările din agendă, cu excepția audienței generale de miercurea viitoare.

Pontiful a vizitat și copiii din Secția de Oncologie Pediatrică și Neurochirurgie pentru Copii „care în ultimele zile și-au exprimat afecțiunea față de Papă prin numeroase scrisori, desene și mesaje de recuperare rapidă ”, a spus Matteo Bruni, directorul biroului de presă de la Vatican.

„În întâmpinarea celor prezenți, Sfinția Sa a transmis mulțumiri întregului personal din domeniul sănătății pentru profesionalismul și eforturile depuse de a alina suferința celuilalt cu tandrețe și umanitate, pe lângă medicamente”, a mai spus Bruni.

Papa Francis nu este la prima operație

De-a lungul vieții sale, Papa Francisc, a avut mai multe probleme de sănătate, inclusiv o intervenție chirurgicală la colon cu doi ani în urmă. A mai avut o intervenție la plămân după ce s-a luptat cu pneumonia în tinerețe, iar în 2019 a fost operat de cataractă la un ochi.

Din cauza durerilor cronice de sciatică, în ultimul an, papa a folosit un baston sau un scaun cu rotile pentru a-și ușura deplasările. Papa a dezvăluit în decembrie că a aranjat deja o scrisoare de demisie în cazul în care nu va mai putea să își exercite funcția din cauza unor motive medicale, la scurt timp după alegerea sa în 2013 și i-a înmânat-o secretarului de stat al Vaticanului, cardinalul Tarcisio Bertone.

CITEȘTE ȘI:

Papa Francisc intercesionează pacea în Ucraina

Papa Francisc l-a numit pe mons. Petru Sescu episcop auxiliar al Diecezei Romano-Catolice de Iași

Related posts

One Thought to “Papa Francisc a fost externat astăzi din spital”

Leave a Comment