Papa Francisc a fost așteptat de peste un milion de pelerini în Portugalia

Aproximativ 1,5 milioane de tineri s-au adunat sâmbătă în capitala portugheză pentru priveghiul de Ziua Mondială a Tineretului, ținut de Papa Francisc. Ei au înfruntat căldura dogoritoare ca să aibă locul asigurat pentru rugăciunea de seară și pentru tabăra de peste noapte precum și pentru ultima sa liturghie de rămas bun de duminică dimineaţa.

Temperaturile au urcat la 38 de grade Celsius, sâmbătă la Lisabona și au fost prognozate să depășească 40 de grade Celsius, duminică. Căldura i-a forțat pe pelerini să se adăpostească sub umbrele și foi de pânză de plastic improvizate, legate între coșurile de gunoi. Ei au format rânduri lungi în căldura zilei pentru umplerea sticlelor de apă de la cele 400 de robinete instalate de organizatori.

Papa a susținut slujba de priveghere de seară după ce și-a petrecut dimineața la altarul catolic din Fatima. El a renunțat la discurs și la rugăciunea pentru pace. În schimb, Papa „s-a rugat în tăcere pentru pace, cu durere”, în timp ce a meditat o perioadă lungă de timp înaintea unei statui a Fecioarei Maria, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni. Iar Vaticanul a postat ulterior rugăciunea pe platforma X, cunoscută anterior ca Twitter.

Căldura extremă din iulie a provocat ravagii pe întreaga planetă, temperaturile record în China, SUA și părți din sudul Europei au declanșat incendii, penurie de apă și o creștere a internărilor în spitale. Portugalia este în alertă maximă pentru incendii. Peste 1.100 de pompieri se luptă cu flăcările care au început vineri după-amiază într-o zonă forestieră din cartierul central Castelo Branco.

CITEȘTE ȘI:

Papa Francisc a fost externat astăzi din spital

Papa Francisc intercesionează pacea în Ucraina

 

 

Related posts

One Thought to “Papa Francisc a fost așteptat de peste un milion de pelerini în Portugalia”

Leave a Comment