Pandemia a redus traficul de pe aeroportul din Cluj cu 98% în luna iunie, față de aceeași perioadă a anului trecut

Aeroportul “Avram Iancu” din Cluj a fost foarte grav afectat de COVID-19. Astfel că, în perioada 1-15 iunie, spre exemplu, traficul a scăzut cu 98% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit directorului aeroportului, David Ciceo, eforturile depuse de către angajați, pentru a menține aerogara pe linia de plutire, au fost uriașe.

“La fel au scăzut și veniturile. Ne așteptam la o scădere, dar nu ne aștepam să se închidă aproape de tot…. Noi avem o situație financiară stabilă pentru că am luat măsuri foarte repede, încă din luna martie. S-a redus programul de lucru, s-au prioritazat investițiile, s-au anulat contracte pentru a salva bani, din 310 angajați, 275 au fost în șomaj tehnic prin rotație, se lucrează 4 zile din 5 cu reducerea corespunzătoare a salariilor”, a explicat Ciceo

Acesta a mai menționat că datorită eforturilor depuse, nu se află în incapacitate de plată.

De asemenea, David Ciceo a mai vorbit, în cadrul emisiuni de pe Via Cluj TV despre adoptarea unei strategii coerente, care, în ciuda, gradului mic de încărcare să reușească să depășească 1 milion de pasageri anul viitor. Chiar dacă față de cifra de 2,9 milioane de pasageri, înregistrată anul trecut, previziunea este una mult mai mică, este, totuși, una optimistă.

Potrivit reprezentanților aeroportului clunjean, nu s-a renunțat la nici un proiect, doar au fost amânate, cum ar fi, de exemplu, construirea noii piste, iar pe viitor se vor implementa proiecte de securitate cu finanțare europeană în proporție de 98%. Acestea presupun dotarea cu echipamente noi pentru bagajele de mână, odată cu implementarea cărora pasagerii nu vor mai trebui să mai scoată lichidele, electronicele și se va crea, implicit, o facilitate mare.

Ce alte măsuri au mai fost luate de către conducerea aeroportului pe perioada pandemiei află de pe viacluj.tv

 

 

Related posts

Leave a Comment