Marius Rus aduce Cinematograful Copiilor

Fotograful clujean Marius Rus a lansat un proiect intitulat Cinematograful Copiilor. Prin intermediul acestuia, el le prezintă celor mici diafilme produse în urmă cu zeci de ani. Surprinzător, proiectul se bucură de mare succes. Proiecțiile au loc în următoarele week-end-uri în Cinema Dacia, iar intrarea este gratuită.

Fotograful Marius Rus face parte dintr-o categorie mai aparte. El refuză digitalul, pentru că s-a îndrăgostit de peliculă. Nu doar de pelicula foto, ci și de diapozitive, diafilme sau vechi filme realizate pe peliculă, potrivit Via Cluj TV.

Fotograful clujean a strâns o colecție impresionantă de diafilme, pe care a decis să le împărtășească cu cei mici. Succesul proiectului a fost neașteptat de mare. Copiii, obișnuiți cu ecranele moderne, au început să fie fascinați de vechile povești redate de diafilme, spune Marius Rus.

Proiecțiile vor continua, în fiecare sfârșit de săptămână, până aproape de Crăciun. Intrarea este gratuită, pentru că spațiul cinematografului este pus la dispoziție de Primăria Cluj-Napoca. 

Related posts

Leave a Comment