Palatul Elisabeta își deschide porțile pentru vizitatori

Reședința din București a Familiei Regale a României își deschide porțile pentru vizitatori. 

Iată anunțul postat pe RomâniaRegală.ro:

”Expoziția Regală „Palatul Elisabeta” este deschisă vizitatorilor pentru tururi ghidate în zilele de 9, 10 11 iunie și 16, 17, 18 iunie 2023, urmând să fie redeschisă la începutul lunii iulie.

Expoziția este un proiect al Asociației Casa Majestății Sale și funcționează în lunile iulie-noiembrie și ianuarie-februarie ale fiecărui an.

Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.

De asemenea, vizitatorii au acces pe Platforma cu Lei și în grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.

În premieră, expoziția va include trusoul de botez al Regelui Mihai I, împreună cu o fotografie de album. Vor fi expuse și uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale”.

Related posts

Leave a Comment