USAMV Cluj promovează alimentele bio

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj promovează agricultura bio și produsele tradiționale. Universitatea clujeană a dezvoltat mai multe ferme, mici unități de producție și magazine proprii, în care vinde propriile sale produse, care sunt certificate bio. Produsele sunt obținute prin munca profesorilor și studenților. De asemenea, studenții sunt încurajați să folosească materiile prime bio pentru a aduce în atenția clujenilor vechi rețete tradițională.

Unul dintre cei mai importanți promotori ai agriculturii bio din Transilvania este Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. Universitatea deține mai multe ferme proprii. Cea mai importantă dintre ele este cea de la Cojocna, acolo unde profesorii și studenții produc ouă, lapte, produse lactate și produse din carne, toate certificate bio. Studenții sunt încurajați să folosească aceste materii prime pentru a prepara rețete tradiționale din zonele din care provin și care ar putea intra în circuitul restaurantelor.

Pe lângă producția proprie de alimente bio, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj oferă consultanță fermierilor care doresc să parcurgă etapele necesare pentru a obține certificare bio pentru produsele lor.

Related posts

Leave a Comment