Pagina de istorie: Cum a sfidat Richard Wurmbrand întreaga conducere a Partidului Comunist

În 24 martie 1909, în București, se năștea, într-o familie evreiască, Richard Wurmbrand, cael care avea să devină unul dintre cei mai iluștri predicatori protestanți, care s-a opus deopotrivă fascismului și comunismului, scrie RFI în Pagina de istorie. 

Richard Wurmbrand s-a născut într-o familie modestă, care s-a mutat din București la Istanbul, acolo unde tatăl său a deschis un cabinet stomatologic. A rămas orfan de tată la 9 ani. La 15 ani, familia sa a revenit în România.

Adolescentul Richard Wurmbrand a fost atras de comunism. A plecat chiar la Moscova, unde a făcut studii politice. S-a întors în țară clandestin, a fost urmărit de serviciile secrete, arestat și condamnat. A fost închis la Doftana, unde s-a îmbolnăvit de tuberculoză. După eliberare, a primit misiunea de a crea o organizație comunistă în Deva.

Richard Wurmbrand a renunțat însă la comunism, când și-a dat seama că această ideologie este bazată pe lupta de clasă. A cunoscut-o pe Sabina Oster, care revenise în țară după studii de chimie la Universitatea Sorbona din Paris. Cei doi s-au căsătorit în 1936.

Richard Wurmbrand a plecat lângă Brașov, pentru a se trata de tuberculoză. S-a cazat acasă la un tâmplar, care i-a dăruit o Biblie. Richard Wurmbrand a citit-o și a decis să se convertească la creștinism. A devenit pastor protestant.

La început, a lucrat în cadrul Misiunii Anglicane pentru Evrei și a reușit să convertească, prin predicile sale, zeci de mozaici, care au devenit creștini. Însă Misiunea Anglicană și-a încetat activitatea în 1941, din cauza Celui de-al Doilea Război Mondial, în care România și Anglia deveniseră inamici.

Citește întregul articol pe RFI.ro

Related posts

Leave a Comment