Cluj: Primul spital privat din România, preluat de autorități și dedicat pacienților care suferă de COVID-19

Primul spital privat din România a fost preluat la Cluj de o autoritate publică, în acest caz de Consiliul Județean. Este vorba de Spitalul Polaris, care va fi transformat de autoritățile județene într-o unitate sanitară destinată tratamentului pacienților cu coronavirus.

Conducerea Consiliului Județean Cluj a decis să preia spitalul privat Polaris, situat în satul Suceagu, comuna Baciu, la o distanță de aproximativ 15 kilometri depărtare de Cluj-Napoca. Spitalul va fi transformat, pe cheltuiala Consiliului Județean, într-o unitate medicală destinată tratării pacienților infectați cu coronavirus. Unitatea medicală poate trata simultan, potrivit calculelor specialiștilor, 180 de pacienți. Este vorba de una dintre cele mai moderne unități medicale din România.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că „preluarea spitalului este o premieră la nivel național, acesta beneficiind de condiții superioare de izolare și tratament.

Până acum, toți pacienții care sufereau de coronavirus erau tratați la Spitalul de Boli Infecțioase, o unitate medicală de tip monobloc, construită în perioada comunistă. De asemenea, autoritățile județene au decis să transforme și Clinica Medicală I, din cadrul Spitalului Județean de Urgență, în unitate dedicată pacienților care suferă de coronavirus. Clinica Medicală I funcționează într-o clădire ridicată pe vremea Imperiului Austro-Ungar, în secolul al XIX-lea. În paralel, autoritățile continuă eforturile de a cumpăra aparate și teste pentru depistarea coronavirusului, astfel încât, la Cluj, să poată fi procesate în curând aproximativ 1.000 de probe pe zi.

Related posts

Leave a Comment