Ovidiu Joița: Volumul comerțului electronic va rămâne constant în 2020

Volumul comerțului electronic va rămâne constant în acest an, estimează specialiștii în domeniu. Acest lucru poate fi considerat un lucru bun, pentru că economia, în general, va înregistra o scădere față de anul 2019. Pandemia de coronavirus a adus și o schimbare a structurii comerțului on-line. A descrescut volumul comerțului cu haine de lux și cu parfumuri și a crescut, în schimb, comerțul on-line cu bunuri de primă necesitate, de la alimente la articole sportive.

Pandemia de coronavirus a determinat reorientarea comerțului. În condițiile în care marile centre comerciale au fost închise, foarte mulți dintre români au început să își cumpere on-line produsele de care au nevoie. Această cerere a stârnit și interesul multor oameni de afaceri, spune Ovidiu Joița, specialist în Search Engine Optimization.

Pentru cei care vor să își deschidă magazine on-line, este important să cunoască bine domeniul în care vor să activeze, dacă vor să aibă succes, mai spune Ovidiu Joița.

În anul 2019, volumul total al comerțului on-line a fost de 4,3 miliarde de euro. În 2018, comerțul electronic din România a înregistrat un volum total de 3,6 miliarde de euro. 

Related posts

Leave a Comment