Înmormântări eco în Bucureşti: Cimitirul Bellu are maşini funerare electrice


Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane Bucureşti a achiziţionat două maşini funerare electrice destinate transportării morţilor de la capelă până la groapă.Ele vor fi folosite doar în cimitirul Bellu şi numai pentru a transporta mortul de la capelă la groapă. Astfel, cei care aduc mortul de acasă nu pot transporta sicriul cu maşina electrică, scrie EVZ.
Cele două „autovehicule utilitare pentru servicii funerare” au fost achiziţionate în decembrie 2010 şi pot merge maximum 60 de kilometri pe drum „lin-drept”. Asta, dacă au bateria electrică încărcată complet, potrivit caietului de sarcini pe baza căruia s-au cumpărat cele două maşini.
Autoturismele au fost achiziţionate de la firma AVC Autoimport şi au costat 80.500 de lei fără TVA, se precizează în anunţul de atribuire, iar ofertanţi nu prea au fost. Doar o singură firmă şi-a depus oferta, aceasta fiind şi cea care a câştigat contractul.
„Cele două vehicule utilitare au fost achiziţionate pentru transportul decedaţilor în incinta cimitirului. Se pot folosi pentru transportarea decedaţilor de la capelă până la groapă”, a explicat pentru EVZ directorul Administraţiei Cimitirelor, Bogdan Tănase.

Related posts

Leave a Comment