Arheologii au descoperit 70 de cărţi de metal care ar deţine secretele


Primele teste asupra metalului arată că unele cărţi datează din primul secol d.Hr. Dacă datarea este confirmată prin analize ulterioare, aceste cărţi ar fi printre primele documente creştine, precedând scrierile Sf. Paul.
Cercetătorul britanic David Elkington, unul dintre puţinii experţi care au examinat cărţile, spune că ele ar putea reprezenta o descoperire majoră din istoria creştinismului. “Gândul că am ţinut aceste cărţi care au fost poate atinse de primii sfinţi ai Bisericii este emoţionant”, a declarat el.
Philip Davies, profesor de studii biblice la Universitatea Sheffield, spune că cea mai puternică dovadă a faptului că aceste cărţi au origini creştine este o hartă a oraşului sfânt – Ierusalim. Pe fundalul imaginii este o cruce, un mormânt, o clădire mică, şi zidurile oraşului, spune Davies.
Echipa britanică se teme că persoana israeliană care deţine cărţile în prezent, după au fost furate din Iordania, ar putea să le vândă la negru sau chiar să le distrugă. Bărbatul neagă acest lucru şi susţine că ele se află în familia sa de 100 de ani.

Related posts

Leave a Comment