O tânără refugiată din Ucraina a născut un băiețel sănătos în Sfântu Gheorghe

O femeie în vârstă de 23 de ani din Ucraina, refugiată la Sfântu Gheorghe, a născut la Spitalul Județean de Urgență Covasna. Tânăra este la prima sarcină și primul copil.

„Nou-născutul, un băiețel de 53 de centimetri și aproape 3.500 de grame, s-a născut la ora 11:09 minute. Și mama și băiețelul sunt internați în continuare, rămân sub supravegherea colegilor mei de la Neonatologie, respectiv Obstetrică-Ginecologie”, a declarat într-o conferință de presă, managerul SJU, András-Nagy Róbert.

Pentru că tânăra mămică nu cunoaște limba engleză, în sprijin i-a venit o altă tânără mămică. Este vorba despre colega noastră Daniela Luca, din Sfântu Gheorghe, originară din Republica Moldova. Aceasta a asigurat traducerea din limba română în rusă și invers, astfel încât comunicarea între cadrele medicale și mămică să poată fi posibilă.

„Am cunoscut-o pe tânăra mămică în urmă cu vreo lună, când am fost contactată de familia care a găzduit-o pentru a ajuta cu traducerea. În prima zi în care ne-am văzut, am stabilit că o voi însoți la spital, ca să o ajut să se înțeleagă cu cadrul medical, dar și ca medicii să îi poată transmite informațiile necesare prin intermediul meu. N-am stat o clipă pe gânduri. Știam doar că vreau să o ajut să se simtă mai în siguranță, pentru că nici nu îmi imaginez ce este în sufletul ei, ce e în sufletul tatălui copilului, care a rămas acolo, în Ucraina. N-a avut o naștere ușoară, poate și pentru că tot stresul acumulat și-a spus cuvântul”, a spus Daniela Luca.

Potrivit datelor de miercuri, 6 aprilie, 32 de ucraineni sunt refugiați în prezent în județul Covasna, după ce au fost nevoiți să își părăsească țara din cauza conflictului militar inițiat de Rusia, în 24 februarie.

Related posts

Leave a Comment