O jumătate de milion de euro pentru proiecte ale studenților din Brașov

Universitatea “Transilvania” din Braşov a investit, anul acesta, peste 550.000 de euro în zece proiecte ale studenţilor, propuse în cadrul competiţiei “Fii în centru” pentru a îmbunătăți activităţile didactice și administrative din instituţie.

Conducerea universităţii a selectat un număr de 10 proiecte, din totalul de 50 depuse anul trecut. Dintre acestea o parte vizează implementarea unor măsuri pentru combaterea răspândirii pandemiei cu virusul SARS-Cov-2, altele menite să îmbunătăţească platforma de intranet a universităţii ori viaţa studenţilor: Spre exemplu aplicaţia prin care s-a realizat un pachet de carduri virtuale, după cum scrie AGERPRES. Unul dintre proiecte propune realizarea unui robot independent ce poate fi controlat şi programat de la distanţă printr-o aplicaţie, pentru a dezinfecta holurile şi sălile de curs din clădirile universităţii. Printr-un  alt proiect  s-a implementat un sistem de termoscanare bazat pe inteligenţă artificială. De asemenea, trei studenţi au creat noi funcţionalităţi ale platformei de intranet a universităţii şi au realizat un tur virtual al corpurilor de clădire şi au instalat trei info-chioşcuri care se sincronizează cu site-ul instituției.

În realizarea celor 10 proiecte au fost implicaţi peste 60 de studenţi, care au fost recompensați cu o serie de burse, ca un premiu pentru munca depusă.

(foto: transilvaniabusiness.ro)

Related posts

Leave a Comment