O clujeancă a inventat un dispozitiv care depistează cancerul în doar şase minute


O inventatoare din Cluj a fost premiată de către Forumul Inventatorilor Români pentru realizarea unui dispozitiv de depistare în doar şase minute a cancerului, relatează Agerpres.Invenţia a fost realizată împreună cu soţul ei, Jacobus Frederick van Staden şi constă într-un nou timp de senzor, care poate fi utilizat la depistarea cancerului direct din proba de sânge.
“Brevetul Ralucãi van Staden este realizat împreunã cu soţul sãu, Jacobus Frederick van Staden şi se referã la un nou tip de senzor. va ajuta industria farmaceuticã la testarea medicamentelor chirale cum ar fi ketoprofen, ibuprofen, captopril, dar şi la diagnosticarea corectã a unor boli cum ar fi hepatita sau cancerul”, precizează un comunicat de presă.
În concurs au fost prezentate peste 400 de lucrãri, din aproape toate domeniile de activitate şi au fost prezenţi 65 de participanţi, reprezentanţi ai universităţilor, institutelor, firmelor şi asociaţiilor de inventatori, precum şi persoane fizice din SUA, Polonia şi Republica Moldova.

Related posts

Leave a Comment