Noul Ambasador al Mexicului în România, în vizită la Cluj

Excelența Sa, Amparo Eréndira Anguiano Rodríguez, noul Ambasador al Mexicului în România, a fost în vizită la Cluj.

Vizita oficialului străin, însoțit de către șeful Cancelariei, Benito Jiménez Sauma și Consulul Onorific al Mexicului la Cluj-Napoca, Dorin Zăgrean, a fost primită de către vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István.

„Această întâlnire ne bucură și ne onorează, fiind o dovadă în plus a faptului că județul nostru reprezintă un punct de interes extrem de important pentru partenerii stăini și potențialii investitori. Am încredere că atuurile județului au fost convigătoare și că Excelența Sa va transmite mesajul nostru de sprijin și disponibilitatea de colaborare agenților economici mexicani, interesați să dezvolte afaceri profitabile în această zonă” a transmis Vákár István.

Pe parcursul întrevederii, oaspeților le-au fost oferite informații despre unele dintre instituțiile aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv muzee, școli și Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. Totodată, vicepreședintele instituției a vorbit și despre mediul universitar clujean și sectorul IT.

De asemenea, s-a discutat atât despre inițierea unor relații de cooperare între județul Cluj și orașe sau regiuni omoloage din Mexic, cât și despre demersurile concrete prin care această inițiativă se poate materializa.

La rândul său, înaltul oficial, aflat pentru prima oară la Cluj, și-a manifestat dorința de a intensifica și facilita colaborările româno-mexicane în domeniul educațional, în special cel universitar, precum și în ceea ce privește sectorul cultural, schimburile de experiență între studenți și transferul de know-how între specialiștii celor două părți.

CITEȘTE ȘI:

Ambasadorul Statelor Unite Mexicane, la Cluj

Pagina de istorie: Cum a murit ultimul împărat mexican

 

Related posts

Leave a Comment