Noi judecători la CCR. Iulia Scântei (PNL) și Bogdan Licu (PSD) au fost votați

Senatul și Camera Deputaților au numit marți noi judecători la Curtea Constituțională, ca urmare a expirării unor mandate. Astfel, la Senat, senatoarea liberală Iulia Scântei, propunerea PNL, a adunat 76 de voturi ”pentru” și 34 ”contra”. De asemenea, Peter Eckstein, propus de USR, a obținut 22 de voturi pentru și 88 împotrivă.

În Camera Deputaților, pe locul președintelui Curții Constituționale, Valer Dorneanu, al cărui mandat expiră în 10 iunie, au fost 3 candidați.

Astfel, PSD l-a susținut pe procurorul Bogdan Licu, care a fost acuzat de plagiat, dar a renunțat benevol la titlul de doctor și a scăpat de suspiciuni. De asemenea, USR l-a propus ca judecător la Curtea Constituțională pe judecătorul Cristi Dănileț, care a fost dat afară din magistratură din cauza unor postări pe TikTok. El a obținut 59 de voturi ”pentru” și 242 ”împotrivă”.

În timpul dezbaterilor, Dănileț a fost întrebat de unul dintre parlamentari, aflat în public, unde a învățat karate.

”Karate am învățat în timpul liceului și a facultății de drept. Am beneficiat de cursurile ținute de domnul sensei Loghin Florentin, 7 dan. Dacă mai sunt alte întrebări, vă pot răspunde. Vă mulțumesc foarte mult și închei spunându-vă atât: unul dintre contracandidați mi-a plagiat una dintre lucrările științifice. Nu ridicați plagiatul la nivel de valoare constituțională.” – a răspuns Danileț.

De altfel, Cristi Danileț a postat de-a lungul timpului pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii și înregistrări video în care își arată abilitățile la karate.

Related posts

Leave a Comment