A început la Cluj Concursul Național pentru elevii cu deficiențe de vedere

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în parteneriat cu Universitatea”Babeș-Bolyai”, desfășoară la Cluj-Napoca Concursul Național pentru elevii cu deficiențe de vedere, adresat elevilor din clasele a VIII- a și a XII-a.

Competiția este înscrisă în Calendarul competițiilor internaționale pe discipline școlare, sportive și proiecte educative, desfășurate în România și în străinătate, la care participă 40 de elevi din cele șapte unități de învățământ preuniversitar cu specific, din țară: Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic  ”Sf. Maria” Arad, Liceul Tehnologic Special ”Regina Elisabeta” București, Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Vedere Bucureşti, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, Liceul Teoretic Special “Iris” Timișoara și Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Târgu-Frumos.

Pentru elevii claselor a VIII-a, probele scrise din cadrul concursului vizează conținuturi ale disciplinelor de studiu limba și literatura română, matematică, limba engleză și TIC, iar pentru elevii claselor a XII-a sunt vizate disciplinele limba și literatura română, istorie, limba engleză și TIC.

Pe lângă probele teoretice din cadrul concursului, câte un elev din clasa a VIII-a, respectiv din clasa a XII-a, din fiecare unitate școlară participantă, va fi antrenat în competiția „Citire corectă și rapidă Braille (alfabetul specific pentru nevăzători)”, activitate susținută cu sprijinul Asociației Nevăzătorilor Cluj-Napoca.

În aceeași perioadă Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca organizează și câteva activități reprezentative, în cadrul proiectului educațional Acces la performanţă, cofinanțat de către Consiliul Județean Cluj și derulat în colaborare cu Asociaţia Another Way.

Related posts

Leave a Comment