ClujInsider.ro: Mircea Sin, turdeanul care şi-a transformat pasiunea în afacere

Un fost angajat al fabricii de sticlă din Turda a devenit unul dintre cei mai apreciaţi artişti sticlari din Transilvania. El elaborează şi realizează obiecte profund originale şi deosebit de complexe, de la pahare cu pai de sticlă inclus şi la candelabre şi bijuterii de sticlă, pe care le expune la diferite evenimente dedicate artei sau artizanatului, potrivit ClujInsider.com.

 

Mircea Sin a fost angajat al uneia dintre cele mai cunoscute fabrici de sticlă din Transilvania, cea din Turda, fondată în anul 1921. După izbucnirea crizei economice din anul 2008, Mircea Sin a decis să pornească o afacere pe cont propriu. El şi-a deschis propriul atelier de sticlar şi a început să realizeze acele produse pe care le dorea dintotdeauna şi care nu se regăseau între produsele mult mai conservatoare al vechii fabrici, după cum spune chiar el. ”Produc pahare cu un pai, cu două paie, pentru îndrăgostiţi, scarabei, balanţe, trandafiri de sticlă, ordidee, aranjamente florale, dar şi candelabre cu şase braţe, pe două nivele”, spune Mircea Sin.

 

Munca pentru realizarea obiectelor din sticlă este foarte migăloasă, mai spune Mircea Sin. Materia primă pentru obiectele de artă pe care le realizează provine din Germania. Este vorba de tuburi de sticlă de bună calitate, pe care apoi meşterul turdean le prelucrează până când modelajul final are o calitate care îi surprinde pe cumpărători. Din mica afacere de familie trăieşte familia Sin mult mai bine decât în perioada în care artistul sticlar era angajat al fabricii.

Related posts

Leave a Comment