Nicuşor Dan, reales preşedinte al USR. Clujeanul Levente Elek a obţinut cel mai mare număr de voturi dintre vicepreşedinţi

Participanţii la Congresul Uniunii Salvaţi România de la Cluj au ales noua conducere a partidului, care a primit un mandat de doi ani. Fondatorul acestei formaţiuni politice, Nicuşor Dan, a fost reales în funcţia de preşedinte. Dintre vicepreşedinţi, clujeanul Levente Elek a primit cel mai mare număr de voturi. Din noua conducere a Uniunii Salvaţi România mai fac parte reprezentanta USR Bucureşti, Clotilde Armand, fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ori deputatul Claudiu Năsui.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a declarat că obiectivul său este ca, în viitorii doi ani, să transforme această formaţiune politică în cel de-al doilea partid din România. Pentru 2020, Nicuşor Dan ar dori ca reprezentanţii USR să candideze cu şanse la alegerile locale, iar scorul pe care acest partid îl va obţine la alegerile parlamentare să îi permită să îl nominalizeze pe viitorul prim-ministru.

 

Reprezentanţii membrilor Uniunii Salvaţi România au stabilit că această formaţiune politică îşi va păstra caracterul unei uniuni în care vor fi păstrate diferite platforme politice, de la cele progresiste la cele conservatoare. Astfel, USR nu îşi va asuma o ideologie politică în sens clasic, ci diferite politici publice prin intermediul cărora va încerca să găsească soluţii punctuale la problemele societăţii româneşti. Pentru elaborarea de politici publice, Nicuşor Dan nu exclude colaborarea cu membrii echipei fostului prim-ministru Dacian Cioloş, grupaţi în Platforma România 100. De asemenea, preşedintele Uniunii Salvaţi România nu exclude fuziuni sau alianţe cu noile partide apărute anul trecut. Nicuşor Dan a mai afirmat că este de părere că sunt legitime dezbaterile despre viitorul României şi s-a referit în acest context şi la posibila restaurare a monarhiei.

 


Related posts

Leave a Comment