Baschet masculin: U-BT s-a calificat în finala Ligii Naţionale, la capătul unui meci fabulos

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj s-a calificat în finala Ligii Naţionale, după un meci fabulos, în care a înfrânt campioana en-titre, CSU Oradea. Va fi cea de-a doua finală de baschet care va avea loc la Cluj în acest an, după ce echipa de baschet feminin CS U Cluj s-a calificat în ultimul act al competiţiei naţionale şi a câştigat apoi titlul de vicecampioană şi medaliile de argint.

”U-Banca Transilvania s-a calificat în finala Ligii Naţionale, după un meci 5 absolut fabulos, câştigat în faţa unei asistenţe electrizante. La spectacolul din tribune a participat şi un contingent numeros de orădeni, atmosfera fiind una demnă de o finală.

Meciul a început exact pe dos faţă de partidele de la Oradea. Echipa noastră a prestat o apărare foarte agresivă, o zonă-pressing care a incomodat vizibil construcţia bihorenilor şi a produs mingi valorificate pe contraatac.

 

După primele cinci minute, Oradea a înscris doar trei puncte prin Mandache, în timp ce echipa noastră avea 11 pe tabelă. Aceaşi apărare agresivă a produs, însă, şi probleme cu greşelile personale, astfel că au apărut schimbările.

 

Orădenii au echilibrat ostilităţile până la pauză, ba chiar au pornit mai bine sfertul secund şi au pus un parţial de 8-2 pe tabelă. Mihai Silvăşan a pus din nou apărarea agresivă în scenă şi, din nou, balanţa s-a înclinat înspre alb-negru. Echipa noastră a recuperat ecartul de cinci puncte, câteva minute s-a mers umăr la umăr, iar în ultimele minute ale perioadei echipa noastră s-a desprins, pe fondul secetei în ofensiva bihoreană. De altfel, în ultimele trei minute ale primei reprize, oaspeţii au înscris doar trei aruncări libere.

 

Sfertul al treilea a fost din nou unul foarte intens, apărările ambelor echipe producând daune atât în ofensivele adversarului, cât şi în propria zestre de faulturi. Primul sacrificat pe altarul apărării a fost Maxym Pustozvonov, care a ieşit cu cinci greşeli personale încă din finalul sfertului al treilea. Chiar şi aşa, oaspeţii nu au reuşit să recupereze decât un punct.

 

La reluare, Pasalic a fost providenţial pentru bihoreni, înscriind două triple ce au adus oradea la doar două posesii în spate (66-61, min. 32). De altfel, pe toată durata sfertului decisiv, oaspeţii au forţat la maxim, făcând risipă de energie pe ambele faze. Băieţii noştri au replicat cu acţiuni purtate în viteză, însă oboseala şi-a spus până la urmă cuvântul în ambele tabere. S-a faultat mult, s-au aruncat multe libere, însă, în ciuda unei apropieri la doar o posesie, U-Banca Transilvania şi-a securizat victoria de la linia de libere.

 

U-Banca Transilvania se califică, astfel, în finala Ligii Naţionale, acolo unde Steaua CSM EximBank aştepta să îşi cunoască adversarul încă de miercuri. Primele două meciuri se vor disputa la Cluj-Napoca, în Sala Sporturilor ”Horia Demian”, în 19 şi 21 mai”, potrivit U-BT.ro.

 

”A fost o serie pe care noi am început-o bine, însă, din păcate, nu am rămas la fel de puternici din punct de vedere mental. Personal, ştiam că nu vor ceda, sunt campionii en-titre şi au orgoliul lor, au continuat lupta. La Oradea, nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul de intensitate necesar, aici a fost cheia… Cu totul altă abrodare şi metalitate am avut în această seară, băieţii au luptat extraordinar, au făcut-o şi pentru Aleks Rasic, care a fost alături de noi pe bancă şi am demonstrat că suntem o adevărată echipă, că putem trece peste probleme şi să evoluăm la un nivel înalt. Le-am spus băieţilor după meci că încă nu am realizat nimic, nu ne mulţumim cu atât, vrem să nu repetăm greşelile din seria cu Oradea… Îi felicit pe băieţi, şi-au făcut treaba cu toţii, am zis şi după meciurile cu Oradea, Vlad Moldoveanu ne ajută foarte mult, chiar dacă pe statistică nu se văd toate lucrurile, el este un jucător inteligent, care afecteaza jocul nostru în mod pozitiv. Îi felicit pe toţi, au ieşit toţi în evidenţă când a fost cazul, banca de rezerve ne-a ajutat şi susţinut tot timpul, îi felicit şi le mulţumesc tuturor. Urmează meciurile cu Steaua, nimic nu ne mulţumeşte decât victoriile!”, a declarat antrenorul principal al clujenilor, Mihai Silvăşan.
 
 
â”A fost un meci foarte greu pentru noi! Am intrat în teren foarte motivaţi, ştiam că nu avem nicio altă şansă, că trebuie efectiv să ne luptăm ca să învingem Oradea. Este o echipă foarte bună, ne-au pus mari probleme în meciurile 3 şi 4, am hotărât însă să nu-i lăsăm să câştige şi meciul acesta. Sala a fost senzaţională, sperăm ca fiecare meci, indiferent cu cine jucăm sau că e finală, semifinală sau meci de sezon regulat, aşa va fi mereu! Au fost zile grele, antrenorii au făcut o treabă foarte bună cu scounting-ul, le-am găsit slăbiciunile şi am câştigat! Dedicăm victoria lui Rasic, toată echipa îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru noi în acest sezon, este un caracter extraordinar, eu personal vreau să îi mulţumesc pentru toate informaţiile şi sfaturile pe care mi le-a dat!”, a adăugat jucătorul clujenilor, Nandor Kuti.
 

U-Banca Transilvania – CSM CSU Oradea 84-78 (18-17, 26-17, 20-21, 20-23)

Related posts

Leave a Comment