“Niciodată cifra de un milion de şomeri nu a existat, la fel ca şi cea de 100.000 de disponibilizaţi”

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat joi că nu există documente, analize sau calcule care să indice creşterea numărului de şomeri la un milion, cifra de 100.000 de disponibilizaţi sau ideea de impunere a CAS pe dividende.”Niciodată cifra de un milion de şomeri nu a existat, la fel ca şi cea de 100.000 de disponibilizaţi sau ideea pe care am auzit-o ieri de CAS pe dividende. Aş vrea sa rămânem în zona realităţii, nu există documente, analize, calcule care să indice aceste cifre. Calculele, analizele noastre merg în direcţia reducerii şomajului şi creşterea numărului locurilor de muncă”, a explicat Vlădescu.
El a adăugat că este optimist că şomajul nu va creşte mai mult în acest an.
“Nu cred că vom avea un şomaj mai mare pentru că vom avea creştere economică şi sunt zone unde este nevoie de forţă de muncă. Sunt optimist din acest punct de vedere. Nu vom avea mai mulţi şomeri în acest an”, a mai spus Vlădescu.
Şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by cu România, Jeffrey Franks, a declarat, miercuri, într-un interviu acordat ProTV, că şomajul va continua să crească până la jumătatea acestui an şi ar putea atinge un milion de persoane.
“Personal, cred că şomajul va continua să crească probabil până la mijlocul anului (…) Per total, un milion de şomeri este cu siguranţă posibil”, a spus Franks.
Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), rata şomajului în decembrie 2009 a ajuns la 7,8%, faţă de 7,5% în luna anterioară, numărul total al şomerilor fiind de 709.383 persoane.

Related posts

Leave a Comment