De mâine vom putea cumpăra bilete de tren de la automate

CFR Călători va pune în funcţiune, vineri, două automate de vânzare a biletelor, în Gara de Nord, care vor accepta, într-o primă etapă, doar plata cu cardul, iar ulterior şi în numerar, a anunţat compania.
Automatele de vânzare a legitimaţiilor de călătorie în trafic intern sunt uşor de folosit, prin intermediul unui touch-screen, iar pentru plata legitimaţiilor de călătorie au încorporat cititor de card bancar (POS). Acestea sunt prevăzute cu module şi aplicaţii necesare pentru emiterea legitimaţiilor şi rezervarea locurilor.

Automatele oferă o gamă largă de informaţii referitoare la:

* orele de plecare şi sosire a trenurilor, cu posibilitatea de tipărire a informaţiilor;
* vânzarea de legitimaţii de călătorie în trafic intern – se emit legitimaţii de bază, la tarif/preţ întreg pentru copii, elevi şi studenţi cu rezervarea locurilor doar la vagoane clasă;
* plata prin card a legitimaţiilor achiziţionate cu tipărirea chitanţei aferente pentru tranzacţia bancară.

În următoarele trei săptămâni programul pilot va fi extins şi va avea noi funcţii, prin introducerea ofertelor tarifare (dus-întors, minigrup etc) şi rezervarea locurilor pentru vagoane de dormit şi cuşetă.
Încă 10 automate de vânzare a legitimaţiilor în sistem xSellKiosk vor fi montate şi alte în staţii CFR reşedinţă de judeţ, din ţară, în cursul anului 2010, conform sursei citate.
Etapa a doua prevede ca, după jumătatea a doua a anului 2010, sistemul să aibă opţiunea de plată şi în numerar, urmând ca “într-o perioadă scurtă” să fie extins la nivelul întregii reţele feroviare, mai arată CFR Călători.

Related posts

Leave a Comment