Începe licitația pentru realizarea centurii Florești – Cluj

Autoritățile locale din Florești au început demersurile pentru pregătirea licitației care vizează realizarea Centurii Florești-Cluj. Valoarea poiectului este estimată la aproximativ șapte milioane de euro, iar banii vor proveni din bugetele locale ale Floreștiului și Clujului.”Proiectul tehnic a fost finalizat și predat Primăriei Florești. Urmează angajarea unei firme de consultanță și apoi realizarea licitației pentru execuția centurii mult visate de floreșteni. Dorința primarului Horia Șulea este ca la finele anului 2015 Centura să fie finalizată.

Drumul, care va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj Napoca cu Drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,685 km, dintre care aproximativ 150 de metri sunt pe teritoriul municipiului Cluj- Napoca, administrația locală a municipiului luându-și angajamentul de a realiza această parte a drumului precum și o reabilitare a Drumului Sfântul Ioan.

Drumul de Ocolire SUD va avea 11 podețe și 2 poduri, precum și două girații (din care una la începutul drumului pe str. Tăuțiului), o intersecție în T (la ieșirea în Sfântul Ioan), una în Y (pentru asigurare acces zona rezidențială Răzoare) și una obligă cu trei ramuri fără insule. Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Polus. Toate acestea alături de rigole ranforsate, zid de sprijin pe coloane, șanțuri de beton, rambleu, piloți forați, filtre drenante, drenuri orizontale și, bineînțeles, semnalizare rutieră. Carosabilul va fi de 2 x 3,5 metri, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar – pistă de biciclete fiind de 2 metri”, spun reprezentanții Primăriei Florești.

“Proiectul a fost realizat în timp record, de numai o lună și jumătate și țin să punctez acest aspect. Realizatorul proiectului, Luca Way, a lucrat excelent. Sunt 9 dosare care vor sta la baza licitației viitoare. Suma estimată de realizare este de aproximativ 7 milioane de euro. În ceea ce privește fondurile există două posibilități, un credit bancar sau un credit furnizor. În cea de-a doua variantă, care presupune execuția și apoi plata de către Primărie a sumelor investite de executant pe baza unui grafic de rambursare, am avea avantajul timpului mai scurt al formalităților. Oricum sper ca întreaga lucrare să fie gata în șase luni. Asta bineînțeles după contractarea unei firme de consultanță care ne va îndruma în realizarea licitației. Astfel, sunt șanse reale ca Drumul de Ocolire să fie finalizat anul viitor pe vremea aceasta”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Related posts

Leave a Comment